معرفی شهر تهران
تهران
شهر تهران پرجمعیت ترین شهر ایران، دومین کلان شهر پرجمعیت خاورمیانه و سی و چهارمین شهر پرجمعیت جهان است و نزدیک به ۹ میلیون نفر جمعیت دارد. تهران پایتخت ایران است و ۷۳۰ کیلومتر مربع مساحت دارد و از این نظر بیست و هفتمین شهر بزرگ جهان محسوب می گردد. این شهر دارای ۲۲ منطقه و ۱۲۲ ناحیه است که تمامی آن ها زیر نظر شورای شهر و شهردار که توسط شورای شهر انتخاب می گردد اداره می شوند. تهران با ۹۰۰ الی ۱۸۰۰ متر ارتفاع از سطح دریا دارای اقلیم نیمه خشک است و ناهمواری های طبیعی موجب شده تا دو ناحیه دشتی و کوهپایه ای در این شهر ایجاد شود.
شهر تهران بزرگ ترین شهر فارسی زبان جهان است، اما با این وجود دارای گونه های قومی بسیاری همچون آذری، گیلکی، کرد، لر، مازندرانی، ارمنی و عرب می باشد. هم چنین اکثر مردم شهر تهران از نظر مذهب مسلمان و شیعه دوازده امامی هستند اما اهل سنت، زرتشتیان، بهائیان، مسیحیان و یهودیان زیادی نیز در این شهر سکونت دارند.
جایگاه شهر تهران به واسطه مساحت زیاد و همچنین پایتخت بودنش موجب شده تا این شهر به عنوان مرکز اداری و سیاسی ایران شناخته شود. بطوریکه مهم ترین نهاد های دولتی و قضایی مانند مقر مجلس شورای اسلامی، وزارت خانه ها و سفارتخانه ها در شهر تهران قرار دارند و می توان گفت کلانشهر تهران به عنوان کانون اقتصادی و نخستین منطقه اقتصادی ایران مملو از کارخانه ها و مراکز صنعتی و تولیدی می باشد. همچنین تهران یکی از مهم ترین مراکز گردشگری و پنجمین مقصد برتر گردشگری ایران است و جاذبه های گوناگون تاریخی، فرهنگی، ورزشی، طبیعی و هنری موجب کسب این جایگاه برای تهران شده است. وجود اماکن تاریخی و گردشگری همچون باغ ها، کاخ ها، موزه ها و نمادهای شهر تهران همچون برج آزادی و برج میلاد، برگزاری همایش های بزرگ علمی، هنری، ادبی، سیاسی و ورزشی و همچنین وجود مراکز خرید متعدد سنتی و مدرن موجب شده تا گردشگران بسیاری از سراسر ایران و جهان به شهر تهران سفر کنند و از جاذبه های این شهر دیدن نمایند. تعداد بالای مسافران و گردشگران در شهر تهران موجب تقویت صنعت هتل داری در آن شده بطوری که در حال حاضر مراکز اقامتی متعددی نظیر هتل های لوکس، هتل آپارتمان، خانه های اجاره ای، مسافرخانه ها و اقامتگاه های بومگردی و سنتی در این شهر قرار دارند. توسعه و تقویت زیر ساخت های صنعت گردشگری و هتل داری موجب شده گردشگران بتوانند به راحتی در منزل خود اقدام به رزرو خانه، هتل و سوئیت با قیمت های متنوع نمایند. بنابراین شما می توانید به راحتی از طریق سایت اول شما اقدام به رزرو اقامتگاه نظیر هتل، سوئیت و اتاق ارزان نمایید. همچنین مشاورین ما در اول شما برای سرمایه گذاری، خرید و فروش ملک و هر نوع خدمات مربوط به املاک در کنار شما خواهند بود.
۱۴ مهر ماه روز امضای فرمان مشروطه در سال ۱۲۸۶ به عنوان روز تهران شناخته می شود و برج آزادی اولین نماد تهران و برج میلاد به عنوان بلندترین برج ایران نماد دوم شهر تهران شناخته می شوند.
مقاصد گردشگری شهر تهران:
بازار بزرگ تهران:
بازار بزرگ تهران یا بازار پانزده خرداد با صد هکتار وسعت یکی از مهم ترین و قدیمی ترین بازارهای ایران می باشد که در قلب تهران و منطقه ۱۲ این شهر قرار گرفته است. این بازار تاریخی، فرهنگی و اقتصادی زیبا با کوچه پس کوچه های شلوغ و پرپیچ و خم بخش های مختلفی همچون جواهرات، پوشاک، صنایع دستی، ابزار خاص هنری و ادویه جات را در میان خود جای داده است.
بازار بزرگ تهران به عنوان یکی از بزرگترین بازارهای ایران شناخته می شود و متشکل از چندین پاساژ، تیمچه، دالان و بازارچه است که درباره قدمت آن میان بزرگان عرصه تاریخی اختلاف نظر وجود دارد. برخی قدمت آن را به دوران شاه طهماسب صفوی و برخی دیگر به زمان فتحعلی شاه قاجار نسبت داده اند.
در حال حاضر ساعت کار این بازار در روزهای عادی از ساعت ۸:۳۰ الی ۱۷، روزهای پنجشنبه ساعت ۸:۳۰ الی ۱۴ و در روزهای جمعه و تعطیلات رسمی، تعطیل می باشد. همچنین اگر قصد گشت و گذار و خرید در بازار بزرگ تهران را دارید می توانید از طریق وسایل نقلیه عمومی همچون اتوبوس، مترو و تاکسی و یا وسیله نقلیه شخصی استفاده نمایید اما ما پیشنهاد میکنیم به دلیل حجم بالای ترافیک و شلوغی این منطقه از مترو استفاده نمایید تا به در ورودی این بازار به آسانی دسترسی پیدا کنید.
مجموعه کاخ سعدآباد:
مجموعه فرهنگی_تاریخی سعد آباد یکی از برجسته ترین و ارزشمندترین اماکن گردشگری ایران می باشد که در شمال تهران، ناحیه شمیرانات و زمینی با مساحت ۱۱ هکتار واقع شده است. بنای اولیه مجموعه سعدآباد توسط شاه های قاجار بنا گشت و پس از کودتای ۱۲۹۹ رضا شاه و به قدرت رسیدن حکومت پهلوی این مجموعه گسترش یافت و مجموعاً به ۱۸ کاخ رسید که هر یک از آن ها متعلق به یکی از افراد خانواده سلطنتی پهلوی بوده و آخرین کاخ به نام لیلا، کوچک ترین دختر محمدرضا شاه است که در حال حاضر موزه آبکار نام گرفته است. در اصل می توان گفت این مجموعه محیط اداری، سیاسی و مسکونی خاندان پهلوی محسوب می شد که تا پایان دوران سطلنت این خانواده در اختیارشان بوده و از سال ۱۳۵۷ به بعد همچون سایر ابنیه تاریخی و سلطنتی با تغییر کاربری به عنوان موزه، روزانه توسط تعدادی از مردم مورد بازدید قرار می گیرد.
مجموعه سعدآباد در حال حاضر بزرگ ترین مجموعه تاریخی متعلق به دوران پادشاهی قاجار و پهلوی در پایتخت ایران، تهران است و دارای چندین کاخ، عمارت، موزه، ساختمان، باغ، گلخانه و خیابان می باشد و اطراف آن توسط درختان سرسبز با قدمت بالا احاطه شده و علاوه بر اینکه زیبایی چشم نوازی به بخشیده، روح و جان آدمی را آرام می نماید. لذت قدم زدن در خیابان های منتهی به کاخ ها، در میان درختانی که روح پادشاهی در آنان دمیده شده حس و حالی وصف ناپذیر به شما عرضه کرده و جلال و جبروت کاخ هایی که روزی محل زندگی پادشاهان ایران زمین بوده حس متفاوتی را به شما القا می کند. بنابراین اول شما پیشنهاد می کند اگر تا به امروز از این مجموعه خارق العاده بازدید نکرده اید حتما برنامه بازدید از آن را به همراه خانواده و دوستان در الویت قرار داده، اوقات خوشی را بگذرانید و عکس های زیبایی را در این محیط بی نظیر و با شکوه به ثبت رسانید.
موزه بانک ملی ایران:
موزه بانک ملی ایران ترکیب زیبا و نفیس از هنر فاخر عهد قاجار است که به عنوان یکی از اماکن گردشگری تهران با ارزش تاریخی و اجتماعی بشمار می رود. این بنای زیبا نخستین و قدیمی ترین ساختمان های بانک ملی در کشور عزیزمان ایران می باشد که مجموعه ای بی نظیر از اشیاء مربوط به بانکداری همچون تابلوهای نقاشی و سکه های قدیمی را در خود جای داده و جالب است بدانید ساختمان این موزه توسط یک معمار آلمانی و با الهام از معماری دوره باشکوه هخامنشیان و معماری اروپاییان ساخته شده است. همچنین موزه بانک ملی ایران در ۲۰ آذر سال ۱۳۷۹ با شماره ۲۹۳۰ در فهرست آثار ملی ایران به ثبت رسید. این بنای ارزشمند در میدان فردوسی جنوبی تهران قرار دارد.
باغ فردوس:
باغ فردوس یکی از اماکن تاریخی به جا مانده از دوران قاجار است که توسط حاجی میرزا آقاسی، صدر اعظم محمدشاه ساخته شد و پس از وی به داماد ناصر الدین شاه معیر الممالک رسید. این باغ در طول سالها دست به دست میان قاجاریان چرخید و در نهایت در عصر پهلوی دوم به عنوان باغ اختصاصی جشن های بزرگ مورد استفاده قرار گرفت و پس از انقلاب سال ۱۳۵۷ باغ فردوس در اختیار صدا وسیما و وزارت ارشاد قرار گرفت و در تاریخ ۱۱ مرداد سال ۱۳۷۶ با شماره ۱۸۷۶ به ثبت ملی رسید.
باع فردوس در حال حاضر در حوالی میدان تجریش قرار دارد و یکی از اماکن گردشگری بسیار زیبا و یکی از مناسب ترین لوکیشن های عکاسی تهران محسوب می شود. وجود درختان قدیمی عهد قاجار، کافه های با صفا و کتابفروشی در این باغ موجب گذراندن اوقات خوش در کنار دوستانتان می شود.
کاخ گلستان:
کاخ گلستان با قدمت ۴۴۰ ساله در مرکز پایتخت ایران چون گوهری نفیس می درخشد. این مجموعه با شکوه متشکل از چندین عمارت، تالار و باغ است که در دوران های مختلف اتفاقات بسیار مهم و تاثیرگذاری همچون تاج گذاری مظفرالدین و احمدشاه قاجار و همچنین رضاشاه و محمدرضا شاه پهلوی را گذرانیده است. در اصل می توان گفت قصر گلستان در دوران پادشاهی صفویه ساخته شد و مقر اصلی شاهان قاجاریه محسوب میشد به طوریکه در و دیوار این مجموعه ارزشمند ۷ پادشاه قاجاری را به چشم دیده اند.
مساحت مجموعه گلستان در حال حاضر ۵/۴ هکتار یعنی حدود یک دهم از وسعت اولیه آن است و دارای بخش هایی همچون ایوان تخت مرمر (قدیمی ترین بخش این مجموعه، متعلق به دوران زندیه)، خلوت کریم خانی، شمس العماره، عمارت بادگیر، عمارت الماس، تالار ظروف، کاخ اختصاصی، تالار سلام، تالار آینه و بسیاری بخش های دیگر می باشد که هریک زیبایی و شگفتی بسیاری را در خود جای داده اند. این مجموعه نفیس در سال ۲۰۱۳ با عنوان نخستین اثر تاریخی ثبت جهانی در تهران، در فهرست میراث جهانی یونسکو ثبت شد و همچنین در سال ۱۳۳۴ با شماره ۴۱۷ در فهرست آثار ملی ایران به ثبت رسید.
موزه ملی ایران:
موزه ملی ایران با نام های دیگری هم چون موزه مادر یا موزه مرجع به عنوان یکی از جاذبه های تاریخی، فرهنگی و گردشگری تهران شناخته می شود که دارای دو ساختمان مجزا می باشد. ساختمان اول در سال ۱۳۱۶ گشایش یافته و بیشترین کشفیات باستان شناسی را در خود جای داده است. بنای زیبای این موزه مهم و قدیمی با الهام از طاق کسری توسط معمار فرانسوی آندره گدار طراحی و توسط دو معمار ایرانی آن عصر، عباسعلی معمار و استاد مراد تبریزی در دو طبقه ساخته شد. در طبقه اول این بنای تاریخی آثار نفیس و باستانی عصر مفرغ و آهن، آثار دوران های هخامنشی، سلوکی، پارتی و ساسانی و طبقه دوم متعلق به آثار دوران پارینه سنگی، نوسنگی، مس و سنک می باشد.
مجموعه آثار جمع آوری شده در ساختمان اول موزه ملی ایران متعلق به ۱۲ هزار سال تا یک میلیون سال پیش است و این نشان از تاریخ کهن ایران عزیزمان می باشد. قدیمی ترین آثار این مجموعه سنگ کوهی یا کوارتز است که از حوالی شهر مشهد استخراج شده و قدمت آن بیش از یک میلیون سال است. همچنین جدیدترین اثر آن به دوران ساسانی با قدمت ۱۷۰۰ سال پیش باز می گردد.
در کنار گنجینه کهن و باستانی ایران، ساختمان دوم موزه ملی تحت عنوان موزه باستان شناسی و هنر اسلامی ایران در سال ۱۳۷۴ و در سه طبقه گشایش یافت که آثار گرانبهای دوران تیموری، صفوی، سلجوقیان، ایلخانیان، قاجار و دوران صدر اسلام را در خود جای داده است. بنابراین می توان گفت مجموعه موزه ملی ایران نمایش شکوه، فرهنگ، هنر و فناوری ایرانیان در دوره های تاریخی متفاوت است و تماشای آثار به جا در این مجموعه روح ملی و شکوه آریایی را در وجودتان زنده کرده و حال و هوایی خاص برایتان به ارمغان می آورد.
باغ نگارستان:
باغ نگارستان تهران یکی از جاذبه گردشگری ارزشمند از نظر تاریخی، معماری، و هنری است که در زمان قاجاریه و به دستور فتحعلی شاه قاجار در سال ۱۲۲۲ با هدف ایجاد یک منطقه حکومتی در منطقه ای ییلاقی جهت برگزاری مراسمهای رسمی و تخصصی ساخته شد و مراسمات باشکوه بسیاری را از سر گذارند. این باغ باغ نگارستان به عنوان یکی از مهمترین و بزرگترین باغهای قاجاری شامل بناهایی همچون عمارت دلگشا، تالار سلام، حوض های زیبا، مجسمه فردوسی، حافظیه، موزه مکتب کمال الملک، تالار ملک الشعرای بهار، تالار جهانگیر ارجمند و چندین تالار دیگر که هر یک زیبایی و ویژگی منحصر به فرد خود را دارند، می باشد. یکی از زیباترین بخش ها، گالری نقاشی با آثار به جامانده از کمالک الملک و شاگردانش متشکل از ۱۳۰ اثر می باشد که به واقع بازدید از آنان بر هر انسان هنردوستی واجب است.
در حال حاضر باغ زیبا و سر سبز نگارستان در حوالی میدان بهارستان تهران با مساحتی حدود ۱۱۴۶۵متر مربع یعنی حدود یک پنجم از مساحت اولیه خود واقع شده و یکی از بی نظیر ترین و با صفا ترین باغ های تهران برای بازدید، گذراندن ساعت های خوش و عکاسی می باشد.
عمارت مسعودیه تهران:
عمارت مسعودیه تهران یک ساختمان تاریخی است که در سال ۱۲۹۵ به دستور مسعود میرزا فرزند ناصرالدین شاه قاجار در منطقه میدان بهارستان کنونی با مساحت ۴۰۰۰ متر ساخته شد. اگر بخواهیم به بررسی تاریخی این عمارت بپردازیم باید آن را یکی از مهمترین ساختمانهای فرهنگی کشور در زمان قاجاریه بدانیم چرا که مبدا تاسیس و شکلگیری کتابخانه ملی و موزه ملی ایران از اتاق های این عمارت می باشد. یکی از اتاقهای این عمارت مخصوص نگهداری اشیای ارزشمند و تاریخی عهد باستان از نقاط مختلف کشور بود که بعدها آثار این اتاق به ساختمان دیگری منتقل و در سال ۱۳۱۸ موزه ملی ایران تأسیس شد. همچنین در سال ۱۳۰۴ در یکی دیگر از اتاقهای این عمارت کتابخانه ای رسمی ایجاد شد که خود پایه گذار اصلی کتابخانه ملی گشت.
عمارت مسعودیه تهران دارای عمارتهایی همچون عمارت دیوانخانه، حیات سید جوادی، عمارت سید جوادی، حیات مشیری، عمارت مشیرالدوله، حیات خلوت، عمارت حیات خلوت، عمارت سفره خانه، عمارت سردر پیاده رو، عمارت سردرکالسکه و باغ دیوان خانه می باشد که هفت کتیبه ارزشمند در سر در عمارتهای این بنای ارزشمند قرار گرفته که بر شگفتی و زیبایی آن می افزایند. این بنای تاریخی ارزشمند و تاریخی در سال ۱۳۷۷ با شماره ۲۱۹۰ در فهرست آثار ملی ایران ثبت شد و امکان بازدید از آن به عنوان یکی از جاذبههای گردشگری پایتخت برای عموم آزاد می باشد.
شمس العماره:
ساختمان شمس العماره یکی از زیباترین و شگفت انگیزترین بناهای مجموعه کاخ گلستان است که در سال ۱۲۴۴ به دستور ناصرالدین شاه، طراحی معیرالممالک و معماری استاد علی محمد کاشی ساخته شد. این ساختمان دارای ویژگیهای منحصر به فردی در زمینه معماری زمان خود می باشد. چرا که برای ساخت آن برای اولین بار از اسکلت فلزی در ایران استفاده شد و همچنین این بنای تاریخی مرتفعترین ساختمان دوران خود با ارتفاع ۳۵ متر و به عنوان نماد پایتخت قبل از ساخت سر در باغ ملی محسوب میشد. نکته بسیار جالب دیگری که باید در زمینه معماری این بنا به آن اشاره کرد تلفیق ویژگی های معماری ایرانی و اروپایی، قرینه سازی بنا، کاشی کاری ها، آینه کاری ها و هنرهای اسرار آمیز تزئینی می باشد. قرار گرفتن ساعت اهدایی ملکه ویکتوریا به ناصر الدین شاه در میان دو برج به عنوان اولین ساعت وارد شده به ایران و اولین ساعت عمومی تهران که گویا صدایش در تمام شهر آهنگ مینواخت شگفتی دیگری بر این اثر تاریخی افزوده است.
در حال حاضر ساختمان شمس العماره در قسمت غربی مجموعه کاخ گلستان در منطقه ۱۲ و نزدیکی بازار بزرگ تهران قرار گرفته و بازدید از آن برای عموم مردم آزاد می باشد.
عمارت عین الدوله:
عمارت عین الدوله یکی از مهم ترین و قدیمی ترین بناهای تهران است که در سال ۱۲۶۰ توسط عبدالمجید میرزا ملقب به عین الدوله که در سمت صدراعظم مظفرالدین شاه قاجار قرارداشت، ساخته شد. این ساختمان بی نظیر با زیر بنایی ۸۰۰ متری در باغی روح نواز به مساحت ۱۱۹۰۰مترمربع با تلفیقی از هنر و معماری اروپایی_ایرانی بنا گشت و یکی از دلایل معروفیت و اهمیت بیش از حد این بنا، برگزاری کنفرانس تهران در زمان جنگ جهانی دوم با حضور رهبران جهان یعنی چرچیل، استالین و روزولت می باشد و به گفته بسیاری از مردم سرنوشت جهان در میان دیوارهای عمارت عین الدوله رقم خورده است.
عمارت عین الدوله با وجود باغ بسیار زیبا، استخر بزرگ در میان باغ، ساختمانی مجلل و ارزنده یکی از مناسب ترین مکان ها برای دوستداران عرصه هنر، معماری، عکاسی و نقاشی است و از این رو بسیار مورد توجه و بازدید مردم قرار می گیرد. این بنای چشم نواز در حال حاضر در خیابان وفامنش محله پاسداران قرار دارد و در سال ۱۳۷۷ با شماره ۲۰۴۲ در فهرست آثار ملی ایران به ثبت رسیده است.
کاخ نیاوران:
کاخ زیبا و مجلل نیاوران در مجموعه باغ نیاوران در منطقه شمیرانات تهران قرار گرفته و قدمت تاریخی آن به دوران پهلوی میرسد. این کاخ به عنوان اقامتگاه تابستانی خانواده سلطنتی محمدرضا شاه در محله ای خوش آب و هوا بنا شد که بنایی ساده و مدرن دارد و در و دیوار آن پوشیده از گچبری، کاشی کاری، آینه کاری، تابلو های نفیس، فرش های دست بافت و ظروف و اشیاء گران بها می باشد.
باغ نیاوران با ۱۱ هکتار مساحت قدمتی نزدیک به دوران پادشاهی قاجاریان دارد و در واقع تفریحگاه ییلاقی قاجاریان بوده که در کوهپایه های البرز و خارج از شهریت تهران بنا گشته و وقایع سیاسی و مراسمات و جشن های بسیاری را از سر گذرانده بود. در واقع می توان گفت باغ نیاوران که شکل اولیه آن نی زار بود و احتمالا نام آن از وجود نی های درون آن نشأت گرفته (نی آوران) متعلق به دوران قاجار بود که ابتدا بنای کوچکی بود و بعدها در حوالی سال ۱۲۶۷ ناصرالدین شاه کاخ صاحب قرانیه را در آن ساخت و آخرین بنایی هم که در دوران قاجار در این باغ ساخته شد کوشک احمدشاهی است که متعلق به احمدشاه بود.
در واقع پس از قاجاریان، در دوره پهلوی دوم برخی بناهای باغ نیاوران تخریب گشت و کاخ نیاوران با سبکی و سیاقی متفاوت بنا گشت که اقامتگاه محمدرضا شاه و خانواده اش بود و پس از انقلاب سال ۱۳۵۷ توسط نیروهای انقلابیون تسخیر و در سال ۱۳۶۵ تبدیل به موزه شد. این مجموعه در تاریخ ۶ خرداد ۱۳۷۷ در فهرست آثار ملی ایران قرار گرفت و امروزه بازدید از آن برای تمامی مردم آزاد است. بنابراین اگر قصد دارید در محیطی تاریخی، مجلل و ارزشمند اوقاتتان رو بگذارید ما پیشنهاد میکنیم حتما از این مجموعه زیبا بازدید نمایید.
مدرسه دارالفنون:
مدرسه دارالفنون به عنوان اولین بنیاد آموزشی ایران در سال ۱۲۳۰ به ابتکار میرزا تقی خان امیرکبیر در زمینه ایجاد و ترویج آگاهی های علمی، فرهنگی و اجتماعی ایرانیان ساخته شد و می توان آن را نخستین دانشگاه مدرن ایران معرفی کرد. رشته های پیاده نظام، سواره نظام، توپخانه، پزشکی، داروسازی، مهندسی، نقاشی، موسیقی، ریاضی، علوم طبیعی، زبان انگلیسی و فرانسه در این مدرسه تدریس می شد.
ساختمان اصلی این مدرسه که توسط امیرکبیر ساخته شد در سال ۱۳۰۸ توسط وزیر معارف وقت اعتمادالدوله تخریب و ساختمان جدید و فعلی ساخته شد و پس از آن تا سال ۱۳۵۷ با کاربری دبیرستان فعالیت خود را ادامه داد. پس از پیروز انقلاب اسلامی در سال ۱۳۵۷ این بنا به مرکز تربیت معلم تبدیل و در سال ۱۳۷۸ به عنوان جایگاه اسناد آموزش و پروش ایران و در حال حاضر به عنوان موزه مورد بازدید قرار می گیرد.
مدرسه دارالفنون در سال ۱۳۷۵ با شماره ۱۷۴۸ در فهرست آثار ملی ایران قرار گرفت و در حال حاضر در خیابان ناصر خسرو قرار دارد.
خیابان لاله زار:
داستان زیبای خیابان لاله زار از آنجا شروع می شود که ناصرالدین شاه قاجار به دلیل سفرهای متعددی که به فرنگ داشت و بسیار تحت تأثیر هنر و معماری فرنگستان قرار میگرفت، تصمیم گرفت خیابانی مشابه خیابان شانزه لیزه در تهران احداث کند. بنابراین خیابان لاله زار در میان باغی بزرگ کشیده شد و زمین های دو طرف خیابان در اختیار درباریان و نزدیکان شاه قرار گرفت. گراند هتل، اولین هتل ایران در این خیابان ساخته شد و خیابان لاله زار از زمان ساخت تا پایان دوره پهلوی نماد نوگرایی و هنر ایران شناخته میشد چرا که بسیاری از رستوران ها، کاباره ها، تجارتخانه ها، سینماها، تئاترخانه ها، خیاط خانه ها، پیاله فروشی ها و فروشگاه های معروف ایران در این خیابان قرار داشتند. همچنین خیلی از مردم قدیمی تهران، محل تولد سبک موسیقی کوچه بازاری را خیابان لاله زار می دانند.
اوج شکوه و شکوفایی خیابان لاله زار دوران پهلوی بود که دو طرف خیابان پوشیده شده از کافه ها و مغازه های شیک، مدرن و به قول خودشان سانتی مانتال گشته و به این طریق رویای اعیونی و بی نظیر ناصر الدین شاه به واقعیت تبدیل و لاله زار به یکی از پر هیاهو ترین، زیباترین و مهم ترین خیابان های تهران و ایران تبدیل گشت.
در حال حاضر از آن همه زیبایی و هیاهوی قدیم در لاله زار خبری نیست و این خیابان تبدیل به بورس لوازم الکتریکی و روشنایی شده است.
کلیسا سرکیس مقدس:
کلیسا سرکیس مقدس، مقر خلیفه گری ارامنه تهران است که در سال ۱۳۴۹ با هزینه یکی از ارمنی های ایران به نام مارکارسرکیسیان و طراحی مهندس اوژن آفتاندلیانس با الهام از معماری قرون وسطی و عصر جدید ارمنستان در کمال زیبایی و شکوه ساخته شد. این کلیسا در حال حاضر بزرگ ترین کلیسا تهران و محل خلیفه گری ارامنه پایتخت است و مورد استفاده ارمنیان مسیحی قرار می گیرد.
خانه قوام الدوله (خانه وثوق):
بازدید از خانه های تاریخی یکی از زیباترین جاذبه ها برای دوستداران تاریخ، هنر و معماری است و حس و حال این خانه ها همیشه انسان را به وجد می آورد. خانه قوام الدوله متعلق به یکی از نزدیکان و صاحب منصبان خانواده قاجاری به نام میزرا محمد قوام الدوله آشتیانی بود که در سال ۱۲۱۱ و در دوران پادشاهی محمدخان ساخته شد. بنای این خانه، ساخته شده از آجر و چوب، دو بادگیر و کاشی کاری های زیبا می باشد که در طول سال های مختلف مورد بازسازی قرار گرفت.
خانه تاریخی قوام الدوله به عنوان یکی از اماکن تاریخی زیبا و ارزشمند تهران در سال ۱۳۷۷ با شماره ۲۰۲۴ مورد ثبت در فهرست آثار ملی ایران قرار گرفت و مورد بازدید گردشگران ایرانی و خارجی قرار می گیرد.
آتشکده بهرام ری (تپه میل):
آتشکده بهرام ری یکی از آثار باستانی ایران زمین است که متعلق به دوران ساسانیان و قدمتی ۱۸۰۰ ساله دارد. این بنا بر بلندای تپه ای با ارتفاع ۱۸ متر قرار گرفته و از این جهت که از دور به دلیل دو پایه بزرگ اش شبیه میل است به آن تپه میل هم می گویند. مصالح ساختمانی استفاده شده برای ساخت این بنا خشت، ساروج، سنگ و گل بوده و گچ بری های زیبایی با اشکال هندسی بر در و دیوارهای به جا مانده آن چشم نواز است.
آتشکده بهرام ری، عبادتگاه بهرام گور همان پادشاهی می باشد که به دلیل برگزاری مراسمات و جشن های زرتشتی مشهور بوده است. هرچند در حال حاضر تنها قسمت هایی از این بنای باستانی به جا مانده اما با این وجود، به دلیل ارزش تاریخی خود همچنان مورد بازدید قرار می گیرد.
این آتشکده درسال ۱۳۳۴ در فهرست آثار ملی ایران قرار گرفت و در حال حاضر در ۱۲ کیلومتری سمت جنوب شرقی شهر ری (در جاده شهر ری به ورامین) قرار دارد.
موزه جواهرات ملی ایران:
موزه جواهرات ملی ایران یکی از مهم ترین، زیباترین و با ارزش ترین جاذبه های گردشگری تهران و ایران می باشد که کالکشنی زیبا از بهترین جواهرات ایران و جهان را از دوران صفویه تا به امروز در خود جای داده است. این موزه در سال ۱۳۳۴ ساخته شد و از سال ۱۳۳۹ با تأسیس بانک مرکزی ایران افتتاح گشت. در واقع جواهرات موجود در این موزه تحت عنوان جواهرات ملی تحت حفاظت بانک مرکزی ایران است و در حال حاضر در شهر تهران، رو به رو سفارت ترکیه، ساختمان بانک مرکزی ایران، خزانه جواهرات ملی نگهداری می گردند.
الماس نور به عنوان یکی از مشهورترین، چشم گیرترین و گرانبهاترین الماس های جهان، تاج کیانی، تخت نادری، تخت طاووس، کره جواهر نشان، تاج ها و نیم تاج های پادشاهی سنجاق ها و بسیاری از الماس های رنگی دیگر در این موزه قرار دارند و می توان از آنها بازدید کرد. نکته جالب توجه در بدو ورود به این موزه این است که شما تلفن همراه خود را باید تحویل داده و از گرفتن هرگونه عکس خودداری نمایید.
خانه مهربان:
خانه های تاریخی و قدیمی با آن حال و هوای خاص و استثنایی خود همیشه جزو بهترین جاذبه های گردشگری هر شهر می باشند. خانه مهربان یکی از همان خانه هاست که از هر در دیوارش داستانی زاده شده است. داستان اصلی ساخت بنای این خانه و این که به دست چه کسی ساخته شد مشخص نیست اما با توجه به بنای آن می توان ساخت آن را حوالی سال های حکومت پهلوی اول دانست. خانه مهربان پس از سال ها دست به دست شدن در نهایت توسط زوجی به نام مهربان منش خریداری و پس از چند سال وقف خانه سالمندان کهریزک شد و در سال ۱۳۸۴ توسط زوج مهربان منش بازسازی و ثبت ملی گشت. اما در نهایت پس از بازسازی مجدد ملک توسط شهرداری تهران خریداری و در اختیار مدیریت بافت بناهای تاریخی شهرداری تهران قرار گرفت.
خانه مهربان با ۹۰۰ متر زمین و ۵۳۰ متر زیر بنا، معماری بی نظیر و منحصر به فردی دارد. بطوری که خانه در دو طبقه، دو حیاط شمالی_جنوبی با نقش و نگار ها، گچ بری ها، طاق ها، گلدان های شمعدانی مزین گشته و جلوه ای شگفت انگیز را ایجاد نموده است. همچنین خانه مهربان در محله اولاد جان یا عولادجان از محله های قدیمی و اعیون نشین تهران قرار دارد. این محله محل زندگی مدرس، امین نظام، عزت الدوله، قوام الدوله، ملک اشعار نیز بوده است. بنابراین اگر قصد بازدید از این بنای تاریخی را دارید حتما از محله اولاد جان و آثار به جا مانده از دوره صفویه و قاجاریه دیدن نمایید.
تئاتر شهر:
تئاتر شهر یکی از مهم ترین و تاثیرگذارترین مراکز هنری و تئاتر تهران و ایران است که در سال ۱۳۵۱ با طراحی مهندس بیژن انصاری و نظارت مهندس سردار افخمی با الهام از برج طغرل و ترکیبی از معماری سنتی و مدرن و مصالحی همچون کاشی و آجر ساخته شد. این بنا با ۵۶۰۰ متر مساحت و ۵۷۹ نفر ظرفیت شامل سالن اصلی، سالن سایه، سالن چهارسو، مرکز مطالعات قشقایی و کتابخانه تخصصی می باشد و به عنوان یکی از میراث فرهنگی کشور به ثبت رسیده است.
آرامستان ظهیر الدوله:
آرامستان ظهیر الدوله که در حال حاضر یکی از آرامستان های معروف و مهم تهران است در منطقه تجریش و شمیرانات قرار دارد و آرامگاه ابدی علی خان ظهیر الدوله داماد و وزیر تشریفات دربار ناصرالدین شاه قاجار می باشد. وی در سال ۱۳۰۳ در گذشت و او را در باغی به مساحت ۴۳۰۰ متر که در مجاورت خانه شخصی اش بود دفن کردند. او پایه گذار نمایش و ارکستر ایران بود و در بین مردم جایگاه ویژه و قابل احترامی داشت. از این رو بسیاری از بزرگان، هنرمندان و صوفیان وصیت کردند پس از مرگشان در کنار او تدفین گردند. پس از این وصیت ها، خانواده ظهیرالدوله نیز با این قضیه موافقت کرده و آرامستان ظهیر الدوله ایجاد شد.
شخصیت های معروفی همچون ایرج میرزا، فروغ فرخزاد، ابوالحسن سبا، ملک الشعرا بهار، رهی معیری، حسن تقی زاده، روح الله خالقی و بسیاری از بزرگان دیگر در این آرامستان آرام گرفته اند.
کافه نادری:
کافه نادری یکی از معروف ترین، خاطره انگیز ترین و قدیمی ترین کافه های تهران است که توسط خاچیک مادیکیانس در خیابان نادری قدیم تأسیس شد و در بین سال های ۱۳۲۰ و ۱۳۴۰ پاتوق بسیاری از مشاهیر علم، ادب و هنر بود.
معماری کافه نادری ترکیبی از سبک معماری آلمان و فرانسه به صورت ساده با میز و صندلی های قهوه ای، پنجره های بلند و پرده های زرشکی است و حالت نوستالژیک آن به صورتی می باشد که بخشی از سریال زیبا و معروف شهرزاد در آن ساخته شده است.
کافه نادری به عنوان پاتوق بزرگان و هنرمندان به نامی همچون جلال آل احمد، هوشنگ ابتهاج، سیمین دانشور، بزرگ علوی، سیاوش کسرایی، رضا براهانی و نادر نادرپور در سال ۱۳۸۲ ثبت ملی شد.
باغ کتاب:
باغ کتاب به عنوان یکی از جاذبه های گردشگری، علمی و فرهنگی تهران با معماری آقای سام طهرانچی در منطقه عباس آباد، جنب کتابخانه ملی ایران در دو طبقه ساخته شد. این بنا با زیر بنای شصت و پنج هزار مترمربع، بزرگ ترین مجموعه کتاب و کتابفروشی کشور می باشد که امکانات مختلف گردشگری، تفریحی، فرهنگی و علمی را برای کلیه سنین فراهم کرده است. بنابراین باغ کتاب می تواند محیطی جذاب و ویژه برای کودکان و نوجوانان باشد تا ساعاتی را در محیطی فرهنگی بگذرانند.
باغ کتاب با بیش از ۴۰۰/۰۰۰ کتاب، باغ های علمی کودک، نوجوان، باشگاه رباتیک، ربات نقش و… انتخابی مناسب برای والدینی که به روح علمی فرزندان خود اهمیت می دهند، می باشد.
مجموعه تفریحی-هیجانی ارم:
پارک ارم تهران یک مکان مهیج و تفریحی برای طرفداران برنامه های هیجان انگیز است که در سال ۱۳۵۰ به وسعت ۷۲ هکتار احداث شد. نام این مجموعه در زمان احداث خرم بود که پس از انقلاب سال ۱۳۵۷ به ارم تغییر نام پیدا کرد. این مجموعه متشکل از سه شهربازی که هر یک با توجه به تنوع وسایل بازی از یکدیگر جدا شده اند، یک استخر روباز مخصوص بانوان، باغ وحش، رستوران، کافی شاپ و دریاچه می باشد. وسایل بازی همچون تونل وحشت، ترن هوایی، ستاره گردان، رنجر، فریزی، سقوط آزاد، چرخ و فلک، پیست ماشین سواری، قلعه سحرآمیز، پاراتور، سالن بولینگ و ده ها بازی جذاب دیگر مناسب تمام گروه های سنی در این مجموعه شادی و تفریحی وجود دارد.
بام تهران:
اگر به دنبال آرامش، هوای پاک کوهستان، دوری از آلودگی هوا و تفریحات در نزدیک ترین لوکیشن هستید ما به شما بام تهران را پیشنهاد میکنیم. این بام که در انتهای خیابان ولنجک قرار دارد دارای امکانات ویژه ای همچون رستوران، سورتمه، سینما ۵ بعدی، زیپ لاین، بانجی جامپینگ، اتاق فرار و ده ها امکانات دیگر است. بنابراین بام تهران یک مکان جذاب برای تفریحات دوستانه و خانوادگی می باشد.
حرم عبدالعظیم حسنی:
حرم عبدالعظیم حسنی یکی از جاذبه های تاریخی_معنوی پایتخت و از مهم ترین اماکن مذهبی تهران و ایران می باشد. این حرم با شهرت قبله تهران، آرامگاه یکی از نوادگان امام حسن (ع)، از بزرگان و عالمان حوزه مذهبی و سیاسی در زمان خود بوده که متعلق به دوره ایلخانیان، صفویان و قاجاریان است.
در کنار حرم مطهر بازارچه ای سنتی جهت خرید زائران و موزه ای سه طبقه ای به وسعت ۳۰۰۰ متر که آثار گران بهایی همچون قرآن های خطی، شاهنامه فردوسی، آثار تاریخی سفالی، مدال های اهدایی ورزشکاران به حرم و درهای تاریخی دو لنگه حرم از دوران قدیم وجود دارد.
دریاچه چیتگر:
دریاچه چیتگر یا خلیج فارس دریاچه مصنوعی است که در غرب تهران و شمال پارک جنگلی چیتگر قرار گرفته و مساحتی حدود ۱۳۰ هکتار دارد. این دریاچه در سال ۱۳۹۲ با طراحی مهندس هادی اخوان حریری با هدف تسویه هوای تهران ساخته شد که در حال حاضر علاوه بر تحقق هدف اصلی، یکی از اماکن تفریحی رایگان برای تهرانیان میباشد که در اطراف آن امکاناتی نظیر شهربازی، ایران مال، مرکز خرید بام لند، رستوران همراه با موسیقی زنده، قایق سواری، ماهیگیری، مجموعه ساحل شنی، کشتی دریاچه چیتگر و محل برپایی پیک نیک برای خانواده ها وجود دارد. بنابراین دریاچه چیتگر یک مکان مناسب برای گشت و گذار و تفریحات دوستانه و خانوادگی است.
موزه حیات وحش هفت چنار:
موزه حیات وحش هفت چنار یک موزه علمی با هدف آشنایی با جانوران و شناخت زیستگاه آنها متشکل از نمونههای زنده، غیر زنده و تاکسیدرمی شده حیوانات می باشد که در منطقه ۱۰ و یکی از محلههای بسیار قدیمی تهران واقع شده است. این موزه علمی دارای بخشهای مختلفی همچون آکواریوم، خزندگان، پرندگان، پستانداران، زمینشناسی، حیات طبیعی، آثار طبیعی، کارگاه تاکسیدرمی، نمونههای غیر زنده و کتابخانه در ساختمان و آلاچیق و کافه سنتی برای استراحت بازدید کنندگان در محوطه دیگر می باشد.
اگر برای شما هم سوال پیش آمده که چرا اسم موزه علمی حیات وحش، هفت چنار انتخاب شده میتوان دلیل نامگذاری آن را درخت هفت چنار کهنسالی که در این محله قرار دارد دانست. همچنین نکته جالب دیگری که میتوان به آن اشاره کرد این است که ساختمان موزه در سال ۱۳۱۰ یعنی اواخر دوران قاجاریه و اوایل دوران پادشاهی پهلوی به عنوان کارخانه جوراب بافی ساخته شد و در سال ۱۳۷۶ به موزه فوق تبدیل گشت.
دربند:
اگر اهل تهران هستید و به دنبال مکانی برای گذراندن تعطیلات آخر هفته، برپایی پیک نیک های خانوادگی و کوهنوردی میگردید، حتما محله قدیمی دربند که در ناحیه شمیرانات تهران قرار دارد را انتخاب کنید چرا که لذت استفاده از فضایی بکر و آب و هوای فوق العاده را به معنای واقعی درک خواهید کرد.
محله دربند که در گذشته محل اقامت پادشاهان و ثروتمندان تهران بوده، قدمتی طولانی دارد و با قرار گرفتن در ارتفاع ۱۷۰۰ متری از سطح دریا، جزو مناطق ییلاقی این شهر محسوب می گردد. همچنین وجود رستوران ها و کافه ها در کنار رودهای پرآب، صخره های زیبا، محیطی ییلاقی و آب و هوایی استثنائی، ترکیب بی نظیری را ایجاد کرده که در میان مردم محبوبیت بسیاری دارد.
برج آزادی:
برج آزادی به عنوان اولین نماد شهر تهران و اوج هنر معماری حسین امانت در سال ۱۳۴۸ ساخته شد. سبک معماری این برج مدرن و تلفیقی از هنر معماری هخامنشی، ساسانی و اسلامی است. این برج که قبل از وقوع انقلاب اسلامی سال ۱۳۵۷ شهیاد نام داشت دارای سالن تشریفات، سالن ایران شناسی، تالار کهن، تالار آیینه، سالن مولنی ویژن، نگارخانه و یک سالن سینما کوچک می باشد.
برج میلاد:
برج میلاد با ۴۳۵ متر ارتفاع، مرتفع ترین جاذبه گردشگری تهران، مرتفع ترین آسمان خراش ایران و ششمین برج مخابراتی بلند جهان است که در تپه ای به مساحت ۶۲ هکتار احداث شده و پس از برج آزادی، نماد پایتخت می باشد. این برج بیستمین برج نا متکی جهان با بنایی هشت ضلعی ست و بخش های مختلفی همچون بخش تفریحی، اداری و تجاری را در خود جای داده است.
برج میلاد دارای امکانات زیادی همچون مرکز همایش های بین المللی، سکوی دید باز، شهربازی، اتاق فرار، زیپ لاین و پل معلق، موزه مشاهیر، گنبد آسمان، اسکای پارک، مرکز خرید و بزرگ ترین رستوران گردان دنیا می باشد. هم چنین برج میلاد ۱۶۹۳ پله دارد.
مجموعه تفریحی ورزشی توچال:
مجموعه تفریحی و ورزشی توچال یکی از جاذبه های گردشگری و تفریحی برای تهرانیان است که امکانات مهیج و جالبی همچون سورتمه، شهربازی، تله کابین، پیست اسکی، زمین تنیس، جاده سلامتی، مدرسه اسکی، تله سیژ، زیپ لاین و مسیر کوهنوردی را داراست. همچنین وجود هتل های سه ستاره و کلبه های چوبی موجب شده که اگر شما قصد اقامت در بام توچال را دارید، اقامتی آسان و دلپذیر را در این محیط تجربه کنید و وعده های غذایی خود را در رستوران ها و کافه های این مجموعه میل نمایید.
پارک چیتگر:
یکی از بهترین و مناسب ترین مکان ها برای گذراندن تعطیلات آخر هفته و برپایی پیک نیک برای خانواده های تهرانی پارک چیتگر می باشد که در غرب تهران و منطقه ۲۲ قرار گرفته است. این پارک در سال ۱۳۴۲ و در دوره پهلوی در زمینی به مساحت ۸۷۴ هکتار ساخته شد و به دلیل رودخانه ای که از آن می گذرد به دو بخش شرقی و غربی تقسیم شده است.
پارک چیتگر دارای امکاناتی همچون شهربازی، پیست دوچرخه سواری، باغ راز هستی، باشگاه سوارکاری، تونل وحشت و بوستان بانوان ریحانه می باشد.
کاج تهرانی، اقاقیا، نارون، سرو نقره ای، افرا ارغوان از گیاهان و درختان موجود در این پارک و مرغ مینا، کلاغ، گنجشک، سنجاب و روباه پوشش جانوری این پارک را تشکیل می دهند.
باشگاه انقلاب:
باشگاه انقلاب یکی از بزرگترین و مجهزترین ورزشگاه های موجود در ایران و خاورمیانه است که امکانات ورزشی بسیار زیاد و کاملی مناسب کلیه سنین و رشته های مختلف دارد. این باشگاه در سال ۱۳۳۷ در زمینی به مساحت یک میلیون متر مربع در شمال شهر تهران راه اندازی شد. ابتدا نام آن باشگاه شاهنشاهی یا کلوپ شاهنشاهی بود که پس از پیروزی انقلاب در سال ۱۳۵۷ نام آن به باشگاه انقلاب تغییر یافت.
امکانات ورزشی متفاوتی همچون جاده تندرستی، گلف، استخر، فوتبال چمن مصنوعی، تنیس، مینی گلف، سالن ورزشهای رزمی، اسکیت، تیراندازی، صخره نوردی، اسکواش، ماهی گیری، سالن خانوادگی و بسیاری امکانات دیگر در این مجموعه قرار دارند که هم ورزشکاران حرفه ای و هم علاقه مندان به ورزش می توانند از آن ها استفاده نمایند.
آبشار گلوکان:
آبشار گلوکان یا کلوکان یکی از بلندترین آبشارهای تهران است که در روستای گلوکان و در منطقه رودبار قصران قرار گرفته است. این آبشار با ارتفاع ۴۰ متر، به صورت پله ای از بالا به پایین جریان دارد و در نهایت به حوضچه ای ختم می شود که مناسب شنا و آبتنی در فصول بهار و تابستان است.
مسیر دسترسی به آبشار گلوکان یکی از محبوب ترین مسیر های پیاده روی برای دوستداران طبیعت، کوه نوردی و سفرهای گروهی دوستانه و خانوادگی است و در هر فصل با زیبایی و جلوه ای خاص میزبان گردشگران بسیاری قرار میگیرد.
روستای کن:
روستای کن یکی از قدیمی ترین روستاهای تهران است که قدمت آن بیش از ۲۰۰۰ سال می باشد. این روستای زیبا توسط رودخانه به دو روستای معروف دیگر به نام های کن و سولقان تقسیم می شود که در حال حاضر آن ها را به عنوان یکی از مناطق تهران می شناسند.
این روستا با آب و هوایی استثنائی، طبیعتی منحصر به فرد و چشم انداز فوق العاده زیبا یکی از قطب های گردشگری تهران است و اقامتگاه های بومگردی را نیز جهت اقامت گردشگران در خود دارد. بنابراین این روستا یکی از بهترین گزینه ها برای گذراندن تعطیلات آخر هفته در کنار دوستان و خانواده تان است.
ییلاق لواسان:
ییلاق لواسان یکی از زیباترین، خوش آب و هواترین و محبوب ترین ییلاقات استان تهران است که به دلیل فاصله نزدیک با تهران (حدود ۷ کیلومتر) و هم چنین موقعیت جغرافیایی عالی، مورد استقبال مردم قرار می گیرد. این منطقه ییلاقی سرسبز و زیبا دارای جاذبه های گردشگری بسیاری همچون دریاچه سد لتیان لواسان، آبشار ناران، روستای برگ جهان، تپه حصارک، قلعه باستانی باغ دره،غار موزه وزیری، منطقه حفاظت شده ورجین، قلعه دختر قلعه مازیار و ده ها جاذبه دیگر می باشد.
روستای برگ جهان:
روستای برگجهان بخشی از لواسانات است که در فاصله ۱۳ کیلومتری شهر لواسان قرار دارد. این روستا یکی از قدیمی ترین روستاهای منطقه لواسانات است و به دلیل نزدیکی به شهر تهران (۴۰ کیلومتر)، آب و هوایی رویایی و بی نظیر، طبیعتی عالی و چهار فصل بهترین گزینه برای سفرهای کوتاه مدت خارج از تهران می باشد.
بازار تجریش:
بازار تجریش یکی از معروف ترین بازارهای تهران است که قدمت ۱۰۰ ساله دارد. این بازار دارای ۴۰۰ حجره کوچک با تنوع بسیار زیاد اقلام می باشد که نام هریک از آنها به وسیله کاشی های فیروزه ای زیبا بر سردرشان نوشته شده است و در نهایت، مسیر این حجره ها به دالانی میرسد که به عنوان بازار میوه و تره بار همیشه بهترین، خاص ترین و نوبرانه ترین میوه ها را دارد.
بازار تجریش به عنوان یکی از اماکن تجاری، فرهنگی و اجتماعی در دل محله تجریش و نزدیکی امام زاده صالح(ع) قرار دارد. در این بازار همیشه شلوغ و زیبا اقلامی همچون جواهرات، ظروف، تنقلات، پوشاک، میوه های نوبرانه و هرآنچه بخواهید قابل تهیه است. بنابراین اگر تا به امروز از بازار تجریش دیدن نکردید پیشنهاد میکنیم حتما جهت خرید، تماشا، تفریح و عکاسی سری به این بازار رنگارنگ بزنید.
درکه:
یکی از مناطق خوش آب و هوا و کوهستانی شهر تهران درکه است که علاوه بر هوای خوب و یبلاقی یکی از اماکن مناسب برای کوهنوردی، پیاده روی، تفریحات دوستانه و خانوادگی می باشد. وجود قله مرتفع به نام قله شاه نشین با ارتفاع ۳۸۰۰ متر، کوه ها و رودخانه و رستوران ها و کافه هایی که در درکه هستند موجب شده تا مردم تهران برای رهایی از شلوغی و آلودگی شهر، این منطقه را برای تفریح انتخاب کنند.
ییلاق فشم:
ییلاق فشم که در زبان عامیانه به آن اوشون فشم می گویند یکی از ییلاقات و مناطق مورد علاقه تهرانیان برای گذراندن اوقات و تفریحات خانوادگی و دوستانه است. این منطقه به دلیل قرار گرفتن در میان رشته کوه های البرز دارای آب و هوایی استثنایی و عالی است، بطوریکه بهار و تابستانی خنک و پاییز و زمستانی معتدل دارد. همچنین به دلیل گذر رود منطقه لار از این منطقه، رشد و پروش درختان میوه همچون زرد آلو، گیلاس، آلبالو، توت، سیب و… گسترش یافته است. همچنین جاذبه های طبیعی همچون آبشار یخی آبینک، دشت جانستان، آبشار لالان، آبشار لارمحله، غار اسبول، پیست اسکی دربند سر و روستاهای لالان، آهار و ایگل در این منطقه وجود دارد.
در اصل میتوان گفت ییلاق فشم در منطقه شمیرانات است و فاصله آن تا تهران ۵۰ کیلومتر می باشد.
پیست اسکی شمشک:
شمشک یکی از مقاصد گردشگری تهران است که در منطقه رودبار قصران قرار دارد و سالانه به دلیل وجود پیست اسکی بین المللی اش بسیار مورد بازدید مردم قرار می گیرد. این منطقه به دلیل آب و هوای بی نظیر از قدیم یعنی حدود چند صد سال پیش به عنوان مکانی ییلاقی و تفریحی برای شماری از مردم تهران و بعدها با راه اندازی پیست اسکی مکانی برای سفرهای زمستانه به شمار میرفت.
پیست اسکی شمشک در سال ۱۳۳۷ ساخته و بهره برداری شد و در حال حاضر به عنوان یکی از دو پیست اسکی تهران و در رقابت با پیست اسکی توچال فعالیت میکند و از امکاناتی همچون هتل، رستوران، مجموعه پذیرایی، دستگاه تله سیژ، دستگاه تله اسکی بشقابی، دستگاه تله اسکی چکشی و مدرسه اسکی برخوردار است. بنابراین اگر شما اهل تفریحات زمستانه و برف و لذت بردن از سر خوردن روی دامنه های برفی کوه را دارید، حتما پیست اسکی شمشک را در برنامه های زمستانه خود داشته باشید.
دهکده آبی پارس:
دهکده آبی پارس به عنوان یکی از بزرگترین و پرطرفدارترین پارک های آبی سرپوشیده تهران با امکانات تفریحی بسیار مدرن و مهیج با ظرفیت ۲۰۰۰ نفر و مساحت ۱۴/۰۰۰ متر است و به صورت کلی دارای ۳ بخش اصلی یعنی پارک آبی، مرکز خرید و بخش vip می باشد.
امکاناتی نظیر استخر، زمین بازی کودکان، سرسره های مختلف و هیجان انگیز، سقوط آزاد، حمام ترکی، سونا، جکوزی، چاله فضایی، مهدکودک در سالن بانوان در این مجموعه وجود دارد.