نور

نور شهر زیبا و سرسبزی ست که در مجاورت دریای خزر قرار گرفته و زادگاه شاعر بزرگ نیما یوشیج می باشد. شهر نور یکی از شهرهای استان مازندران است که در همسایگی شهرهای نوشهر، چالوس، محمودآباد و آمل قرار دارد. آب و هوای این شهر به واسطه موقعیت جغرافیاییش معتدل و مرطوب می باشد و مانند سایر شهرهای شمالی که در کنار دریای خزر قرار دارند، فصول گرم سال آب و هوای شرجی دارد. با این حال نور یکی از خوش آب وهوا ترین و جذاب ترین شهر های استان مازندران می باشد.

شهر نور نزدیک به ۰۰۰/۲۶ نفر جمعیت دارد و مردم آن دارای قومیت طبری هستند و به زبان شیرین مازندرانی با گویش کجوری صحبت می کنند. اقتصاد شهر نور متکی بر کشاورزی، دامداری، باغداری، پرورش کرم ابریشم و زنبورداری است و کشت محصولاتی همچون برنج، مرکبات، گردو، سبزی و… در این شهر رونق دارد. کوه ها و ارتفاعات شهر نور پوشیده شده از جنگل های انبوه و درختان افرا، بلوط، توسکا و ازگیل است. همچنین یکی دیگر از منابع اقتصادی شهر نور صنعت گردشگری است. ارائه خدمات رفاهی و اقامتی به مسافران از سوی مردم محلی موجب درآمدزایی و گردش چرخه اقتصاد این شهر می شود.

اقامت در خانه های اجاره ای با کیفیت و قیمت متنوع، نظیر ویلاهای لوکس ساحلی و جنگلی، سوئیت ها و یا اتاق های ارزان، سفر به این شهرستان را برای اقشار مختلف آسان نموده است. بنابراین اگر شما هم قصد سفر به شهر نور را دارید می توانید به راحتی از طریق سایت اول شما اقدام به رزرو اقامتگاه نمایید. همچنین مشاوران ما می توانند در امر سرمایه گذاری ملکی مانند خرید زمین، خرید ویلا و آپارتمان و اجاره ویلا و آپارتمان راهنمای شما باشند.

اماکن گردشگری نور:

قلعه پولاد:

قلعه پولاد، قلعه بلده و یا قلعه نور یکی از آثار تاریخی به جا مانده از دوران سلطنت سلجوقیان است که در بخش بلده از توابع شهرستان نور قرار دارد. این قلعه از سه بخش اصلی به همراه چند برج با ارتفاعات ۷ تا ۸ متری ساخته شده و به عنوان یکی از سازه های مهم و کاربردی تا دوران صفویان مورد استفاده قرار می گرفت. قلعه پولاد به عنوان یک بنای تاریخی در سال ۱۳۸۶ به ثبت آثار ملی رسید.

روستای یوش:

یکی از جاذبه های بسیار تاریخی و زیبا در شهر نور، روستای یوش است که به دلیل اینکه این روستا زادگاه علی اسفندیاری یا نیما یوشیج ملقب به پدر شهر نو فارسی می باشد، بسیار معروف و تبدیل به یکی از مقاصد گردشگری استان مازندران شده است. این روستا در میان دره ای زیبا که کوه های البرز آن را در آغوش کشیده اند قرار گرفته و فصول بهار و پاییز بهترین زمان برای سفر به این روستای شگفت انگیز می باشد.

حمام تاریخی یوش، بنای جفت برار، آرامگاه کیا داوود، مسجد یوش و خانه تاریخی نیما یوشیج از بناهای تاریخی این روستا می باشند که خانه نیما از معروفیت بیشتری نسبت به سایرین برخوردار است. این خانه در زمان قاجار توسط اجداد نیما ساخته شده و در حال حاضر به دلیل وجود آرامگاه علی اسفندیاری و خواهرش بهجت اسفندیاری و همچنین تبدیل آن به موزه جهت نمایش آثار نیما، مورد توجه هنردوستان و گردشگران قرار می گیرد.

معرفی نور
معرفی نور

آبگرم لاویج نور:

آب گرم لاویج در روستایی به همین نام در ۱۸۰ کیلومتری چمستان قرار دارد. این آب گرم معدنی که از دامنه‌های کوه‌های لاویج از زمین می‌جوشد دارای گوگرد و املاح معدنی است که در درمان دردهای کمر و مفاصل، امراض پوستی، پا درد و اعصاب بسیار موثر و مفید می باشند. آب گرم‌ های دیگری نیز مانند شَفَل و بینو در این منطقه وجود دارند که هر کدام خواص مخصوص به خود را دارا هستند. این آبگرم‌ ها دارای امکاناتی مانند استخر، دوش و وان می‌باشند.

مناطق دیدنی بسیاری نزدیک به آبگرم لاویج وجود دارد که از میان آن می‌توان به پارک جنگلی کشپل، جنگل آسیونگ، سودار، آبشار حرام او و منطقه ییلاقی میرخمند اشاره کرد. همچنین عسل، صنایع دستی و لبنیات محلی از سوغاتی‌های مهم این منطقه به حساب می‌آیند.

برای اقامت در این منطقه گزینه های متعددی وجود دارد. برای کسانی که زندگی به سبک روستایی را می‌پسندند، اقامتگاه‌های بوم گردی و خانه‌های روستایی با سبک و سیاق خاص خود وجود دارد، در غیر این صورت می‌توانید از هتل آپارتمان ها برای اقامت استفاده نمایید.

پارک جنگلی نور:

یکی از وسیع‌ترین پارک‌های منطقه خاورمیانه پارک جنگلی نور با مساحتی در حدود ۳۶۰۰ هکتار می‌باشد که به دلیل وجود ۲۷۰ هکتار درخت پلت که از درختان بومی ایران هستند، از موقعیتی ویژه و استثنایی برخوردار است. پارک جنگلی‌ نور دارای پوشش گیاهی بسیار متنوعی ست و وجود درختان افرا، ون، بلوط، ممرز ، پلت و درختان سرو به زیبایی هرچه بیشتر این منطقه افزوده است. همچنین این پارک زیستگاه جانورانی از قبیل شاهین، عقاب، گراز، شغال، گرگ، قرقاول، اسب‌های وحشی، آهو، روباه و مارهای غیر سمی می‌باشد.

اسب سواری، راندن موتورهای چهار چرخ، دوچرخه سواری و عکاسی از تفریحات این پارک وسیع و زیبا به شمار می‌آید. همینطور وجود رستوران ها، آلاچیق های مخصوص پیک نیک، قهوه خانه، محوطه بازی کودکان و مسجد به رفاه حال هرچه بیشتر گردشگران کمک می‌کند.

برای اقامت در پارک جنگلی نور می توان از خانه‌های روستایی یا هتل‌های موجود در نزدیکی پارک استفاده کرد. همینطور اگر وسایل کمپینگ در اختیار دارید می توانید در جاهای مختلف پارک اقدام به برپایی چادر نمایید.

دریاچه الیمالات نور:

در ۸ کیلومتری شهرستان نور و ۳ کیلومتری چمستان دریاچه‌ای در دل جنگل جا خوش کرده که الیمالات نام دارد. زیبایی سحر انگیز و آرامش روح افزایی که در این منطقه وجود دارد باعث جذابیت هرچه بیشتر الیمالات شده و به همین دلیل هر ساله تعداد زیادی از گردشگران جذب این منطقه رویایی می‌شوند. الیمالات نام سدی است که بر روی دریاچه بسته شده و دارای امکانات تفریحی زیادی از جمله قایق سواری، عکاسی، رستوران، سوپر مارکت، کافی شاپ و دیدار از جنگل الیمالات می‌باشد. همینطور به دلیل وجود ماهی قزل آلا و آمور در این دریاچه مکان بسیار مناسبی برای ماهیگیری نیز می‌باشد.

برای رفاه حال کسانی که مایل هستند شب را در این منطقه اقامت نمایند، سوئیت‌هایی وجود دارد و همچنین اگر تصمیم به کمپ در طبیعت را دارید آلاچیق‌هایی به این منظور تعبیه شده است.

یک ویژگی مهم این دریاچه در این است که به واسطه مدیریت منظم آن شما هیچ گونه زباله‌ای در منطقه پیدا نمی‌کنید، پس بهتر این است که ما هم در حفظ و نظافت طبیعیتی این چنین زیبا کوشا باشیم.

کلیسا آنتوان مقدس:

کلیسای آنتوان مقدس یکی از جاذبه های گردشگری و تاریخی ست که در سال ۱۹۷۴ توسط ارامنه کاتولیک در شهر نور ساخته شد. این کلیسا دارای بنایی منحصر به فرد و زیبا در دل طبیعت سرسبز  این شهر می باشد. این بنا که در حال حاضر به عنوان یکی از مقاصد گردشگری استان مازندران محسوب می شود نمونه ای برتر در زمینه معماری ست و علاوه بر مسیحیان و ارامنه، میزبان علاقه مندان به حوزه تاریخی می باشد.

کاخ تمیشان:

کاخ تمیشان یا کاخ اشرف السطلنه یکی از کاخ ها و ساختمان هایی ست که در دوره پهلوی دوم به دستور اشرف پهلوی خواهر محمدرضا پهلوی در شهر نور و در نزدیکی دریا ساخته شد. این کاخ با معماری بسیار لوکس و مدرن به عنوان یکی از سازه های استثنائی و چشم نواز در مازندران محسوب می شود. این جاذبه تاریخی_گردشگری مابین دو شهر نور و رویان قرار گرفته است.

کاخ تمیشان پس از انقلاب اسلامی در اختیار بنیاد مستضعفان قرار گرفت. این کاخ در سال ۱۳۶۸ توسط نماینده مردم نور به دانشگاه تربیت مدرس جهت انجام فعالیت های علمی_پژوهشی واگذار شد. در حال حاضر امکان بازدید از آن برای عموم مردم امکان پذیر نمی باشد اما کماکان به دلیل داشتن معماری خاص و لوکس خود بسیار مورد توجه قرار می گیرد.

چقدر این مطلب رو دوست داشتی؟

با ثبت نظرت مارو در ساخت پست های بهتر کمک می کنی!

میانگین آرا ۵ / ۵. تعداد آرا: ۱

دیدگاهتان را بنویسید