آمل

آمل یکی از شهر های مهم توریستی، صنعتی و تاریخی استان مازندران است. این شهر در قدیم به دروازه شمال ایران شناخته میشد و یکی از قدیمی ترین و معروف ترین شهرها در زمینه علم بوده و معروف به شهر تاریخ و فلسفه می باشد.

جمعیت شهرستان آمل نزدیک به ۶۳۹/۰۰۰ نفر است و آمل یکی از پر جمعیت ترین شهرستانهای استان مازندران می باشد. قومیت مردم آمل طبری است و به زبان مازندرانی و گویش آملی صحبت می کنند. مساحت شهرستان آمل  ۳۰۷۴٫۴  کیلومتر مربع می باشد و از شش شهر آمل، رینه، گزنک، دابودشت، بابکان و امامزاده عبدالله تشکیل شده و این شهرستان در ارتفاع ۷۶ متری از سطح دریا قرار گرفته است.  همچنین شهرستان آمل در نزدیکی و همسایگی شهرهایی همچون تهران، محمودآباد، بابل، فریدونکنار و نور قراردارد.

آمل دارای اقلیم معتدل و مرطوب است و تابستان های گرم و زمستان های معمولا پر بارش و سرد دارد. همچنین وجود دشت های جلگه ای، آب و هوای خوب، رودهای مختلف و مهمی همچون هراز و بارش مناسب، موجب شده تا این شهر از نظر کشاورزی و دامداری در جایگاه ویژه ای قرار بگیرد و عنوان پایتخت برنج ایران را کسب نماید. بنابراین می توان گفت کشاورزی و دامداری از مشاغل اصلی و پر در آمد در این شهر می باشد. اما با این حال باید گفت شهر آمل یکی از شهرهای پیشتاز و مهم صنعتی، کشاورزی، ترابری و معدنی در ایران است و یکی از قطب های مهم صنعت و صادرات در مازندران محسوب می شود. بطوریکه مهم ترین کارخانجات شوینده، بهداشتی و لبنی در این شهر وجود دارند و بازار کار خوب و اقتصاد پر باری را برای این شهر و مردمش ایجاد نموده است.

شهر آمل دارای جاذبه های دیدنی، طبیعی، تاریخی و گردشگری بسیاری است که سالانه گردشگران بسیاری را از کلیه نقاط کشور به سوی خود جذب می نماید. بنابراین اگر قصد سفر به شهر زیبای آمل را دارید اول شما پیشنهاد می کند فصل بهار را برای سفر به این شهر و بازدید از جاذبه های طبیعی و گردشگری آن انتخاب نمایید. چرا که نوبرانه های طبیعت در فصل بهار چهره ای زیبا و متفاوت از همیشه را برایتان به تصویر می کشد. هرچند باید گفت هوای مطبوع اواخر تابستان و اوایل پاییز هم بطور وسوسه کننده ای برای سفر به آمل مناسب است. همچنین شما می توانید برای سفر به این شهر، به راحتی  از طریق سایت اول شما، اقدام به رزرو اقامتگاه، ویلا و سوئیت نمایید. همچنین مشاوران ما در امر خرید و فروش ویلا، زمین و آپارتمان در شهر آمل و کلیه شهرهای مازندران در کنار شما خواهند بود.

غذاهای معروف آمل: کدوپلو، سبزی پلو با سبزی های معطر شمالی، خوراک اردک محلی با طبخ مخصوص آمل، مرغ شکم پر

سوغاتی های معروف آمل: صنایع دستی، سبزی های معطر برای مصرف در غذا یا دمنوش، مرباهای محلی، ترشیجات، زیتون، ماهی، شیرینی های محلی و حوای کماج.

جاذبه های گردشگری شهر  آمل:

دریاچه ساهون:

دریاچه ساهون یکی از گزینه های زیبا و مناسب طبیعت گردی است که در دل روستای نوا، دامنه  های قله دماوند و در ارتفاع ۳۰۰۰ متری از سطح دریا قرار دارد. مساحت این دریاچه حدود ۱۰۰۰ هکتار بوده که متاسفانه در سال های اخیر به دلیل فعالیت های انسانی نامناسب، مقدار آب آن کاهش یافته و از آن تنها مردابی کم آب باقی مانده است. با این اوصاف این دریاچه کماکان یکی از زیباترین جلوه های طبیعت می باشد که در میان کوه ها و چشمه سارها قرار گرفته است.

دریاچه دو خواهران:

دریاچه دو خواهران که در دامنه های زیبا و سرسبز غربی کوه دماوند قرار گرفته، یکی از زیباترین و استثنایی ترین اماکن گردشگری شمال کشور است که در ارتفاع ۳۸۸۰ متری از سطح دریا قرار دارد. آب این دریاچه از برف های بسیار سنگین قله دماوند تأمین می شود، با این حال از عمق زیادی برخوردار نیست. دریاچه دو خواهران به دلیل قرار گرفتن در ارتفاعات زیاد معمولا دارای آب و هوایی سرد است، بنابراین امکان بازدید از آن تنها از اواسط خرداد تا اواسط شهریور ماه میسر می باشد.

آبشار برجی کلا:

آبشار برجی کلا یکی از بکرترین، زیباترین و خاص ترین جاذبه های گردشگری شهر آمل است که با جلوه های ویژه و منحصر به فرد خود، تصویری زیبا جهت عکاسی و محیطی مناسب برای طبیعت گردی و پیاده روی ایجاد نموده است. این آبشار متشکل از ۴ آبشار با ارتفاعات مختلف است که آبشار اول تا سوم به صورت پله ای در حوضچه های بزرگ و کوچک سرریز می گردد. این آبشار پوشیده از خزه در محیط سرد، مرطوب و حاصل خیز روستای چلاو که در ۳۰ کیلومتری شهر آمل قرار دارد، خفته است و سالانه مورد بازدید طبیعت دوستان بسیاری قرار میگیرد.

منطقه جنگلی واز:

منطقه جنگلی واز منطقه ای کوهستانی، سرد و پوشیده با جنگل های هیرکانی است که قدمت آن به دوره سوم زمین شناسی یعنی حدود ۶۵ میلیون سال پیش می رسد. این منطقه با بیش از ۹ هکتار مساحت در سال ۱۳۸۰ به دلیل تنوع پوشش گیاهی و جانوری متنوع به عنوان منطقه حفاظت شده اعلام شد. گونه های جانوری همچون پلنگ، شغال، گراز، سیاه گوش، شوکا و… و درختان متنوع و قدیمی همچون افرا، بلوط و راش در کنار آبشارها و چشمه های طبیعی روحی تازه و بی نظیر به این منطقه بخشیده است.

غار گل زرد:

غار گل زرد به عنوان یکی از طبیعی ترین و زیباترین غارهای شمالی کشور در میان انبوه گل های وحشی زرد رنگ، حوالی قله ۳۷۰۶ متری گل زرد قرار گرفته و با طبیعتی زیبا، بکر و آب و هوایی عالی سالانه مورد بازدید بسیاری از مردم قرار می گیرد. این غار با قدمتی چند هزار ساله دارای دهانه ای تنگ است، بطوریکه حدود ۱۰ متر اول آن را باید سینه خیز طی کرد تا به درون غار، دیواره های کربنات کلسیم آن و حوضچه های بزرگ و کوچک که عمق برخی به ۴ متر هم میرسد، رسید.

بهترین زمان برای بازدید از این غار از اوایل خرداد ماه تا شهریور ماه است و اگر قصد بازدید از این غار را زمانی که در میان دشت گل های زرد قرار گم گشته را دارید، میتوانید اردیبهشت ماه از آن دیدن نمایید.

موزه تاریخ آمل:

موزه تاریخ آمل مکانی دیدنی و ارزشمند است که آثاری مرتبط با باستان شناسی، مردم شناسی، اسناد تاریخی ایران و استان مازندران، اشیای با ارزش با قدمت بسیار بالا همچون سکه ها و اشیای شیشه ای و فلزی دوران هخامنشی، اشکانی، ساسانی، صفوی، قاجاری و اسلامی را در خود جای داده است.

این موزه در حال حاضر در ساختمان عمارت زیبا و تاریخی دارایی ‌و مالیه آمل که در سال ۱۳۱۵ ساخته شده قرار دارد. این عمارت در سال ۱۳۸۷ تغییر کاربری پیدا کرد و به تبدیل به موزه تاریخ آمل گشت.

کتیبه شکل شاه:

کتیبه شکل شاه اثری تاریخی مربوط به دوران قاجار است که به دستور ناصر الدین شاه در منطقه لاریجان شهر آمل ساخته شد. این اثر با هشت متر طول و سه متر و چهل سانتی متر عرض بر روی صخره ای بزرگ، شمایل ناصر الدین شاه و ملازمانش را به تصویر کشیده و اثری شکوهمند و زیبا را خلق نموده است. این اثر تاریخی در سال ۱۳۸۱ با شماره ۶۲۷۲ ملی شد.

دشت لار آمل:

دشت لار یا دشت شقایق های وحشی، یکی از مقاصد خاص و زیبا برای طبیعت دوستان و گردشگران است که هرساله به دلایل زیادی همچون نزدیکی به پایتخت، آب و هوای استثنائی، پوشش گیاهی و جانوری بی نظیر و شگفت انگیز و همچنین وجود آبشارها، رودها، کوه ها و تپه ها مورد بازدید بسیاری از مردم قرار میگیرد. این دشت با مساحتی نزدیک به ۷۴ هکتار، در گذشته محل گردش و تفریح حاکمان و شاهان بوده و از سال ۱۳۶۱ به بعد تبدیل به منطقه حفاظت شده و شکار ممنوع شده است. دشت لار در اصل مرز بین دو استان مازندران و تهران است، بطوریکه بخش شمال و شمال شرقی آن جزو استان مازندران و بخش جنوب و جنوب غربی آن جزو استان تهران می باشد.

دشت لار یکی از نمونه های تمام و کمال آفرینش زیبایی از جانب خداوند است، چرا که چیدمان جز به جز این طبیعت فقط از عهده خداوند زیبانگر بر خواهد آمد. دشت شقایق ها و زنبق های وحشی، صدای آواز پرندگان، تماشای زندگی عشایری، تماشای درختان و گیاهان و همچنین حیواناتی همچون پلنگ، آهو، خرگوش، خرس قهوه ای و رودخانه ای خروشان که در آن ماهی های قزل آلای خال قرمز تقلای زندگی میکنند، صحنه ای زیبا و ماندگار در ذهنتان رقم خواهد زد.

جنگل الیمستان آمل:

جنگل زیبای الیمستان در ۲۰ کیلومتری شهر آمل و در نزدیکی روستای الیمستان قرار دارد. این جنگل انبوه و بی نظیر با طبیعی بکر و مجموعه ای از چشمه ها، دشت ها، پوشش گیاهی زیبا، گلزار ها و گونه های جانوری متنوع و خاص، تبدیل به یکی از جاذبه های گردشگری شهر آمل شده است که هرساله مورد بازدید گردشگران قرار میگیرد.

جنگل شگفت انگیز الیمستان با هوایی خنک در روزهای گرم تابستان و جنگل های غرق شده میان ابرهای اسرار آمیز میزبان شما خواهد بود و بهترین زمان سفر به این منطقه فصول بهار و تابستان است تا بتوانید سفری منحصر به فرد را تجربه نمایید.

امامزاده هاشم آمل:

مقبره امامزاده آمل که یکی از نوادگان امام حسن مجتبی (ع) می باشد در بخش لاریجان آمل، گردنه امام زاده هاشم که بلندترین نقطه جاده هراز است با ارتفاع ۲۷۰۰ متر قرار دارد و قدمت آن به دوران صفویان باز می گردد. این امامزاده در سال ۱۳۴۵ در فهرست آثار ملی ایران ثبت شد.

آتشکده آمل:

آتشکده آمل یا آرامگاه آل رسول آملی، یکی از آثار تاریخی و باستانی متعلق به دوران ساسانیان است که به دلیل قدمت و نوع سازه دارای ارزش معماری و باستانی بسیاری  می باشد. این سازه در اصل مقبره شمس الدین محمدبن محمود آملی، یکی از دانشمندان و پزشکان به نام است که شهید گشته است. این آتشکده در محله پایین بازار و در بافت تاریخی شهر آمل قرار گرفته و در اردیبهشت ماه سال ۱۳۵۴ ثبت ملی گردیده است.

پل دوازده چشمه آمل:

پل ۱۲ چشمه آمل یکی از معروف‌ترین پل‌های این شهر است که بر روی رودخانه هراز قرار گرفته و بخش شرقی و غربی شهر را به هم متصل می‌گرداند. این پل آجری به عنوان یکی از پل های معتبر و تاریخی استان مازندران دارای ۱۰۷ متر طول، ۱۲ دهانه و طاق می باشد. از نظر تاریخی  پل دوازده چشمه متعلق به دوران صفویان است اما در دوران قاجار مرمت و بازسازی شد و در نهایت به عنوان یکی از سازه های تاریخی در فهرست آثار ملی ایران قرار گرفت.

پارک جنگلی میرزا کوچک خان:

پارک جنگلی میرزا کوچک خان، یکی از جاذبه‌های زیبا و دیدنی استان مازندران است که با وجود جنگل‌های انبوه، رودخانه‌های زیبا و تنوع گونه های جانوری و گیاهی بسیار مورد توجه مردم و گردشگران قرار می گیرد. این پارک که در فاصله ۱۶ کیلومتری شهر آمل قرار دارد یکی از بزرگترین پارک‌های جنگلی ایران و دومین پارک جنگلی استان مازندران از نظر وسعت می‌باشد و در حال حاضر این پارک توسط اداره منابع طبیعی آمل نگهداری می‌شود. امکاناتی نظیر سکوهای چادر، آلاچیق، وسایل بازی کودکان، جایگاه سوارکاری، آب آشامیدنی، سرویس بهداشتی، رستوران و قهوه خانه‌ها در این پارک جنگلی وجود دارد و سفر شما به این جنگل بی‌نظیر و منحصر فرد را با سهولت همراه می سازد.

چشمه آبگرم رینه:

درست در فاصله ۹۰ کیلومتری شهر آمل و در دامنه جنوبی کوه دماوند، شهری به نام رینه قرار دارد که چشمه آب گرم معروف و مشهوری را در خود جای داده است. این شهر که یکی از مرتفع ترین شهرهای استان مازندران است که به دلیل سبک زندگی روستایی و سنتی و همچنین وجود چشمه های آب گرم طبیعی و حمام های سنتی مرکز توجه قرار گرفته است. آب گوگردی این چشمه با دمای ۶۰ درجه برای درمان امراض پوستی، مفاصل و ماهیچه ای بسیار فایده دارد.

چشمه آب گرم رینه با فاصله ۱۱۰ کیلومتر، نزدیک ترین چشمه آب گرم به شهر تهران است. بنابراین اگر قصد سفر به شهر رینه و استفاده از چشمه های آبگرم را دارید خوب است بدانید آب این چشمه ها به سوئیت های اقامتی لوله کشی شده و بنابراین شما می توانید به راحتی ضمن اقامت در سوئیت خود، از استخر و حمام طبیعی نیز استفاده نمایید. البته استخر ها و حمام های عمومی برای مصرف عموم مردم نیز وجود دارد.

چشمه آب گرم بلیران:

روستای زیبای بلیران که در بخش دشت سر آمل قرار دارد یکی از قدیمی‌ترین روستاهای استان مازندران است که قابلیت‌های گردشی فراوان همچون جنگل‌های زیبا و اسرارآمیز، فضای سنتی حیرت آور، چشمه آب گرم در دل جنگل و مراتع زیبا می باشد. چشمه آب گرم روستای بلیران یکی از شگفت انگیز ترین چشمه های آبگرم است، چرا که علاوه بر پرآب بودن در تمام طول سال، از زیبایی های منحصر به فردی نیز برخوردار است. این روستا در اصل دارای دو چشمه آبگرم طبیعی به نام های گرو و لاله زار است. چشمه لاله زار با رنگ آبی فیروزه ای از سمت چپ رودخانه و چشمه گرو با رنگ سفید از سمت راست رودخانه سرریز می شود و صحنه ای زیبا را رقم میزند، بطوریکه امکان تشخیص رنگ و سردی و گرمی آب به راحتی قابل تشخیص است. ضمنا آب این چشمه دارای خواص درمانی برای بیماری های پوستی و مفصلی می باشد.

چقدر این مطلب رو دوست داشتی؟

با ثبت نظرت مارو در ساخت پست های بهتر کمک می کنی!

میانگین آرا ۰ / ۵. تعداد آرا: ۰

دیدگاهتان را بنویسید